verhuizen kleiner7 juli 2017 - Drie weken zit ik nu op mijn nieuwe werkplek in hartje Den Haag, om de hoek bij het Paleis Noordeinde. Naar buiten lopen in een vrolijke winkelstraat, even buiten zitten op een bankje voor het paleis, koffie drinken op een vriendelijk terras. Wat een verschil met de Binckhorst! Daar zat ik in een (te) groot gebouw aan het begin van wat op termijn het hipste deel van de stad moet worden. Wij, mijn twee ‘kamergenoten’ en ik, besloten daar niet op te wachten. We hadden vier jaar een ruimte gedeeld en het samen goed gehad. Maar de omstandigheden waren veranderd (voor hen), het werd tijd uit elkaar te gaan.

Verhuizen dus 
Dat was eigenlijk alleen op mij van toepassing, ik had de meeste spullen en meubels om te verplaatsen. Ruim voor de opzegdatum ging ik al aan de slag: inpakken, wikken en wegen wat ik wel en niet mee zou nemen, weggooien. Ondertussen afstand nemend van die vier jaar dat we samen hadden gewerkt, gepraat, gelachen, (niet gehuild, mijn kamergenoten waren mannen; daarmee niet zeggend dat mannen nooit huilen).  

Ik heb de andere twee niet zien inpakken
Wat ze hadden, gooiden ze in hun auto en reden ermee weg. Om míjn spullen over te brengen huurden we een busje. Alles moest naar 3 hoog, zonder lift! Met bewondering heb ik ‘mijn’ mannen een GLAZEN blad van 2,25m naar boven zien hijsen, tree voor tree, bochten nemend en muren ontwijkend. Ten slotte ruimden we de laatste restjes op voor de oplevering van de oude ruimte. We maakten er korte metten mee, bijna alles verdween in de afvalcontainer. Dat was de Bink: dag Arnoud, dag Jan, ik zal jullie missen.

 

Comodo SSL