Mira voor website 1
Altijd dichtbij in haar geheugen: hoe ze dagelijks, een kind nog, in een lange rij stond voor brood. Hoe het voelde om honger, echte honger te hebben. Hoe hard ze van jongs af aan heeft moeten werken op de boerderij van haar ouders. En hoe de natuur haar pijn kon verzachten. Mira groeide op in een hardvochtige, grimmige omgeving. Maar toen de band met haar ouders en haar dorp onverhoeds werd verbroken op haar dertiende, voelde thuis toch als een ‘paradijsje’. Waarom moest ze weg?

Er loopt een meisje door een bloemenveld, mand op de heup, gehaast. Het is zomer in een klein dorp aan de voet van de Karpaten, Roemenië. Zeven uur in de ochtend, vakantietijd. In haar hoofd alle dingen die haar ouders haar hebben opgedragen te doen op de boerderij. Daar is ze een volle dag mee bezig, ook omdat ze het liefst nog méér wil doen dan haar moeder gevraagd heeft. Ze moeten haar geweldig vinden! 

Als een levende draak is het dertiende verhaal in de serie Haagse krachtpatsers. Daarin vertelt Mira over haar vroege jaren, waarin ze al heel jong met de donkere kanten van het leven te maken kreeg.

Haagse krachtpatsers is een idee van Carla van den Bergen (tekst) en Loes Schleedoorn (fotografie).

 

Comodo SSL