portretje vrouw kleiner

Vier vrijgezelle broers tussen de 45 en 70 jaar, die ook nog eens bij elkaar wonen in de boerderij van wijlen hun ouders. Dat is best bijzonder, anders dan anders. Ik zag ze in het tv-programma 'Goed volk', waarin de Vlaamse kok Jeroen Meus met hen praat en voor hen kookt.

De broers blijken helemaal niet van 'bijzonder' en 'anders´te houden, liever´altijd hetzelfde´. Als er wordt gekookt is dat steevast groentensoep, vlees, sperziebonen en aardappelen. "Want", zegt een van de vier, "we houden niet zo van verandering. Als het goed is voor één keer, is het goed voor altijd." Dán zet Meus zich achter het fornuis en maakt vol-au-vent, maar wel heel anders dan anders. De broers zijn er stil van.

Iets ervaren wat je nog niet kent, vind ik interessant. Veranderen betekent bewegen: je kunt meegaan in die beweging, je blik verruimen en je laten verrassen; of het aan je voorbij laten gaan. Dán eet je altijd hetzelfde. Dat is niets voor mij, ik houd juist van anders dan anders, van afwisseling en verandering. In mijn laatste  nieuwsbrief is dát het leidende thema. In relatie tot mijn werk natuurlijk.

Lees in deze nieuwsbrief over wat redactie eigenlijk inhoudt, compleet met een mooi voorbeeld; over een 'andere' manier om mensen uit je bedrijf voor te stellen; over Haagse krachtpatsers die hun leven zagen veranderen, over nieuwe, andere woorden; en steek iets op van mijn taaltips.

Wil je mijn nieuwsbrieven ontvangen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Comodo SSL